FR EN DE

Agenda voor het jaar

Muziekdorpen in Gouvy

Muziekdorpen in Gouvy

van maart tot juni

Dit label verenigt de organisatoren van muzikale evenementen en de verenigingen die met muziek te maken hebben in de gemeente. Sinds 2013 wordt een speciaal weekend rond muziek georganiseerd. Een tiental verenigingen biedt dan kosteloos concerten en andere activiteiten aan in niet minder dan 8 dorpjes. Meer informatie: musique.gouvy.eu. (Deze site publiceert het hele jaar lang de concerten en muziekevenementen die in de gemeente georganiseerd worden.)

Meer informatie
Heksensabbat

Heksensabbat

20 juli

De avond begint in het gemeente park van Vielsalm met een jachthoornconcert.  Vervolgens nemen de heksen de stad over en stelen de stadssleutel van de burgemeester.  Iedereen gaat dan naar de plek waar de voorstelling wordt gegeven de «Tiennemesse».  Een klank- en lichtspel waar de heksende anekdotes van het afgelopen jaar vertellen en dit allemaal in het Waalse dialect.  Er worden ook enkele beroemdheden van de streek en van België ingehuldigd.

Meer informatie
Bosbessenfeest

Bosbessenfeest

21 juli

Dit feest is in de jaren 60 ontstaan toen enkele mensen van Vielsalm het fruit van de streek wilden vereren.  Sindsdien wordt er elk jaar het bosbessenfeest gehouden, met in de ochtend een ambachtelijke markt waar u producten van bosbessen kunt kopen. ’s Middags is er een grote folkloristische optocht waarin u onder andere de heksen van Vielsalm kunt bewonderen. ’s Avonds, in het gemeente park komen groepen optreden en om 23 uur is er een groot vuurwerk. 21 Juli is de nationale feestdag in België.

Meer informatie
Jaarmarkt van Saint-Jacques

Jaarmarkt van Saint-Jacques

25 juli

Rommelmarkt vanaf 7 uur in het dorpje Saint-Jacques. Ook op het programma: mis, barbecue, ambachtenmarkt, muzikale animatie en dansavond.

 

Rommelmarkten

Rommelmarkten

In juli en augustus

Gedurende de zomer hebben talrijke rommelmarkten plaats in onze vier gemeenten. Een gedetailleerde lijst vindt u in de agenda van onze website. Mis de jaarlijkse markten niet van Salmchâteau (15 augustus) en Ville-du-Bois (3rde zondag van augustus).

Jazz & Blues Festival

Jazz & Blues Festival

Eerste weekend van augustus

Ferme de la Madelonne (Sterpigny 4 - 6673 GOUVY) +32 80 51 77 69

Het Festival van Gouvy is een van de oudste jazzfestivals van België en verwelkomde reeds tal van belangrijke bands. Talrijke grote namen uit de jazzwereld gaven in het verleden reeds een internationale dimensie aan dit buitengewone festival. Vrijdag en zaterdag zijn gewijd aan jazz en zondag aan blues. Ook concerten tijdens het jaar.

Meer informatie
La Journée du Lac à Vielsalm

La Journée du Lac à Vielsalm

tweede zondag van augustus

De hele dag, allerlei animaties rond het meer Les Doyards in Vielsalm, gratis toegang.  Een organisatie van de VVV van Vielsalm. 

 

Meer informatie

"La Ronde des Vins" in Regné

Half augustus

In dorpje Regné

Smulwandeling in het dorpje Regné met wijnproeverij, op reservering.

Meer informatie
Feest van Saint-François in Wanne

Feest van Saint-François in Wanne

1ste zondag van oktober

Vanaf 10 uur: bijeenkomst van de ruiters. Om 10.45 u.: plechtige misviering in de kerk van Wanne, en daarna zegening van de paarden, ruiters en gezelschapsdieren. Reserveren noodzakelijk voor de barbecue in het museum van Wanne: +32 80 39 87 37.

 

Foire Saint-andré

Foire Saint-andré

01/12

Het niet te missen evenement in de gemeente Lierneux: een van de oudste jaarmarkten van de streek. Grote markt in de straten van het centrum vanaf 7 uur; een honderdtal kraampjes van uiteenlopende aard, degustatie van "pékèt" (jenever) en "vôte al rapeye" (pannenkoekjes van aardappel), bezoek van Sinterklaas, muzikale animatie.

Meer informatie
Wijnbeurs en culinaire specialiteiten

Wijnbeurs en culinaire specialiteiten

Tweede weekend van december

Degustatie en verkoop van wijn uit Frankrijk en andere wijngebieden uit de hele wereld. Ook de producenten zijn aanwezig. Deze beurs vindt jaarlijks plaats in de sportzaal van de het "Institut du Sacré Coeur" in Vielsalm.

Meer informatie
Het carnaval van Trois-Ponts

Het carnaval van Trois-Ponts

in Maart

Op zaterdag een groot vuur en gemaskerd bal; op zondag carnavalstoet, fanfare en optocht van de Géants de Trois-Ponts (de reuzen).

Meer informatie

ONZE PLANNETJES

VOOR HET HELE GEZIN 

Buitengewone 

VOOR GROEPEN