FR EN DE

Leuke ideetjes met het gezin

Of het nu met kleuters is of met tieners: in de vakantie moet iederéén plezier beleven. Hier vindt u interessante suggesties voor geslaagde gezinsvakanties!

Laat je betoveren in het Maison du Pays de Salm

Laat je betoveren in het Maison du Pays de Salm

Laat je meeslepen in de wereld van folklore en legende van de Salmstreek. Heb je schrik voor onze "Macrallen", onze heksen? Je komt hier ook alles te weten over onze befaamde slijpsteen, de "coticule". Dit ontdekkingsparcours is geschikt voor het hele gezin!

Ontdekkingsparcours van het Maison du Pays de Salm
Een acrobatisch avontuur in de bomen

Een acrobatisch avontuur in de bomen

Een geweldige belevenis, onvergetelijke herinneringen en sterke verhalen om aan je vrienden te vertellen: kom op avonturentocht in een compleet parcours met klimmen, afdalen met dubbel touw ('abseilen'), apenbrug, deathride, tyrolienne, ringen, kistentoren en zoveel meer. En dat alles speelt zich af in de bomen!

Touwenparcours
Stimuleer uw voetzolen

Stimuleer uw voetzolen

Beleef een originele ervaring in de natuur: een parcours van 2 km … op blote voeten! Laat je tenen en voetzolen gekieteld en geprikkeld worden door water, stenen en steentjes, aarde, houtsnippers, … Gegarandeerd leuke sensaties en emoties voor het hele gezin! Beveiligde omgeving, ingericht op ieders maat.

Pootjebaden en ploeteren in het water? Heerlijk!

Pootjebaden en ploeteren in het water? Heerlijk!

Op mooie zomerdagen vind je hier de perfecte plekjes om een frisse duik te nemen, een baantje te trekken in de openlucht of met je kinderen te stoeien in het water. En als het wat frisser is, kun je ook indoor zwemmen en zelfs spelen en relaxen in een tropisch zwembad.

Aqua Mundo van Center Parcs Les Ardennes Meer van Cherapont Zwembaden
Maak kennis met de legende van de Macralles

Maak kennis met de legende van de Macralles

Met behulp van de audiobestanden die je van onze website kunt downloaden en de brochure van deze wandeling ga je samen met Capucine en haar opa op verkenning en op zoek naar Gustine Maka…

Bestel de brochure op onze website
Luisteren naar de geluiden van het woud

Luisteren naar de geluiden van het woud

Op amper enkele kilometer van het centrum van Vielsalm zit je al meteen diep in het Ardense woud. Hier liggen enkele mooie, bewegwijzerde wandelpaden. Ze zijn zeker niet te lang en heel geschikt om ze met het hele gezin te maken (2 à 5 km). Je kunt picknicken in de natuur, dankzij de tafels die hier en daar ter beschikking staan.

Uitgestippelde wandelingen van So Bêchefa
 Zich uitleven in de speeltuinen

Zich uitleven in de speeltuinen

Binnen of buiten, afhankelijk van het weer: er is altijd wel een plekje om zich te amuseren, te klimmen, te springen, te glijden, te klauteren, … En de ouders kunnen geduldig een oogje in het zeil houden of een goed boek lezen bij een glas in de cafetaria ernaast!

Speeltuinen
 Wandeling op de rug van een ezel

Wandeling op de rug van een ezel

Wie heeft er als kind nooit gedroomd van een ritje op de rug van een ezel, of een mak paard te bestijgen voor een korte tocht? Wel, bij ons kan dat. De ouders zorgen voor de foto's voor in het album. En in afwachting op de terugkeer van hun kids drinken ze iets in een landelijke afspanning.

Op de rug van een ezel
Winterpret

Winterpret

Als de winter in het land is, mét sneeuwtapijt, dan kan je bij ons komen genieten van glijplezier op de alpine- en langlaufpistes. Een uitgelezen streek om schitterende familiesouvenirs te creëren. En in de maand februari kun je met het betere figuurwerk de kampioen van onze overdekte ijsbaan worden.

Winterpret

ONZE PLANNETJES

VOOR HET HELE GEZIN 

Buitengewone 

VOOR GROEPEN