FR EN DE

Nieuwsgierigheid loont

De musea van de streek van Vielsalm en Gouvy zijn echte schatkisten vol geheimpjes uit de hele wereld maar vooral van deze boeiende streek. Je moet ze bezoeken om het te kunnen geloven. We stellen ze hier in het kort voor, en je krijgt nog meer ideeën voor enkele mooie dagen.

De Slag om de Ardennen in de Streek van de Salm

De Slag om de Ardennen in de Streek van de Salm

Dit 'Parcours de la Mémoire' ('herdenkingsparcours') doorkruist de verschillende locaties en dorpjes waar tijdens het Ardennenoffensief van december '44 en januari '45 hevig en onverzettelijk strijd werd geleverd. De verschillende monumenten en gedenkstenen herinneren aan de periode die enorm hard was voor de soldaten van beide kampen én voor de burgerbevolking. Met dit circuit van 88 km doorkruist u onze streek op een andere manier en ontdekt u met andere inzichten de natuurlijke decors, reliëfs en landschappen die intussen een nieuw uitzicht kregen van de natuur en van de mens.

7€

Online bestellen
GPS-circuits voor tochtjes met de motor

GPS-circuits voor tochtjes met de motor

Op de website van de herberg "Baton Rouge" vind je heel wat GPS-circuits voor de motor, om over mooie wegen de adembenemende landschappen in onze 4 gemeenten te ontdekken!

www.benhet.be
Herdenkingsrondrit in Gouvy (62 km)

Herdenkingsrondrit in Gouvy (62 km)

Een toeristisch circuit, geschikt om af te leggen met auto, motor of fiets. Je ontdekt in de gemeente Gouvy verschillende locaties met een zeker belang met betrekking tot de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. Het is een eerbetoon aan de vele mensen die hun leven hebben geofferd in de strijd voor vrijheid en democratie. De brochure is te koop in het Syndicat d’Initiative van Gouvy (5 euro).

5 Euros

MEI 1940 – In het spoor van de Ardense Jagers - 88 km

MEI 1940 – In het spoor van de Ardense Jagers - 88 km

"Mei 1940: de inval van nazi-Duitsland begint. De Duitse legers steken de grens over en rukken bliksemsnel op naar het westen. Hier, in de Ardennen, wordt hun opmars tegengewerkt. Ze staan hier immers oog in oog met een regiment van taaie en koppige mannen die de valleien en wouden van hun streek door en door kennen: de Ardense Jagers. Tijdens deze tocht volg je het spoor van deze soldaten… Trouw aan hun leuze "Résiste et Mords" ('houd stand en bijt') vervulden ze hun opdracht. Moedig. En met succes: de vijand verloor hier kostbare tijd..."

3€

Online bestellen
Panoramaroute (50 km)

Panoramaroute (50 km)

Vertrekkend vanuit Trois-Ponts volgt u de Panoramaroute, een ontdekkingstocht met de wagen van 50 km (2 lussen van 25 km) door vredige kleine dorpen in en rond Trois-Ponts: Basse-Bodeux, Logbiermé, Mont Saint Jacques en Wanne. De schoonheid van de Luikse Ardennen in een notendop! Download hier https://nl.liegetourisme.be/brochures.html

Route van de Toppen Lienne-Amblève (137 km)

Route van de Toppen Lienne-Amblève (137 km)

Vanuit Trois-Ponts ontdekt u de Route van de Toppen Lienne-Amblève. Een excursie van 137 km in het hartje van de prachtige Luikse Ardennen. Met dalen en steile hellingen biedt deze route adembenemende panorama’s. De brochure « Op weg naar de Ardennen » is om te download op https://nl.liegetourisme.be/brochures.html

ONZE PLANNETJES

VOOR HET HELE GEZIN 

Buitengewone 

VOOR GROEPEN