FR EN DE

Het domein van het kasteel van Farnières

Le domaine du château de Farnières
Le domaine du château de Farnières
Le domaine du château de Farnières

Dit kasteel en de kapel, zowel ze niet publiek beschikbaar zijn, kunnen ze als startpunt voor mooie wandelingen in bossen gebruikt zijn.

Het gehucht Farnières ligt op de kruising van twee zeer oude wegen: van Vielsalm naar Saint Jacques, en van Lierneux naar Grand-Halleux en zo verder naar "la Prusse", Duitsland met andere woorden. St Jacques was een pleisterplaats op de pelgrimsweg naar Compostela. In 1926 bouwde Fernand Orban de Xivry (een edelman die zich veel om jongeren bekommerde) hier een kasteel. Het moest een jachtverblijf worden, maar er kwamen een kapel, klaslokalen en een slaapzaal, en de familie schonk het gebouw later aan de paters Salesianen van Don Bosco. Vandaag maken zowel CRH Don Bosco als het spirituele centrum FOX gebruik van het kasteel.
In Farnières bevindt zich ook een klein, zeer oud kapelletje. Over de oorsprong ervan is weinig bekend, maar volgens de legende zou een bedelaar in de 14e eeuw aan de voet van een boom een beeldje van de Maagd Maria gevonden hebben. Hij schonk het beeldje aan de heer van Rosister die het een plaats gaf in de kapel van zijn kasteel. Het beeldje keerde echter koppig terug naar zijn vindplaats, en de heer begreep dat hij daar een kapel moest bouwen.

Meer info


  • Parking

Farnières 4

B-6690 Farnières (Vielsalm)

Web : http://www.farnieres.be

Beschrijving

Zichtbaar vanaf de openbare weg

ONZE PLANNETJES

VOOR HET HELE GEZIN 

Buitengewone 

VOOR GROEPEN